Hva er heldagsfotografering?

heldagsfotograf-bryllup

Heldagsfotografering har blitt utrolig populært de siste årene. Hva er heldagsfotografering og hvorfor har dette blitt så vanlig i bryllup? Heldagsfotografering er kort fortalt at man har med seg en bryllupsfotograf gjennom hele dagen, fra morgen til kveld. Se eksempel på kjøreplan lengre nede. 

For inntil bare noen få år siden var det mest vanlig å booke 1 time hos fotografen for å ta bryllupsbilder, som regel hos den lokale studiofotografen som "alle" i området pleide å bruke. Resultatet var gjerne at man fikk tatt noen få oppstilte og tradisjonelle bryllupsbilder i studio.Og hvis det skulle bli noen bilder fra resten av dagen ble dette ansvaret overlatt til gjestene. I verste fall satt man ikke igjen med noen (brukbare) bilder fra middagen og festen. 

Tidene har forandret seg, heldigvis. I dag er det blitt veldig vanlig at brudeparet ønsker å ha med seg en profesjonell fotograf gjennom hele bryllupet.

Bryllup er latter, gledestårer, varme følelser, god stemning, nydelig mat, vakre dekorasjoner, nære familiemedlemmer, masse kjærlighet, gode venner og gjennomtenkte detaljer. Jeg ønsker å fortelle historien fra hele dagen, ikke bare deler av den. 

 

Noen av fordelene med heldagsfotografering

  • Gjestene slipper å ha ansvar for å ta bilder. De kan slappe av og nyte dagen sammen med brudeparet. 
  • Brudeparet kan senke skuldrene i visshet om at de har booket en profesjonell fotograf med lang erfaring og at minnene deres fra dagen er i trygge hender. 
  • Fotografen skal ikke rekke noe annet den dagen. Fotografen er tilstede for brudeparet og står til deres disposisjon.
  • Det er lett å ta ting på sparket. Vil brudeparet stoppe og ta bilder langs veien? Ikke noe problem. Noen bilder i en pause under middagen sammen med noen gode venner? Klart det! 
  • Alle brudepar sier at dagen går utrolig fort. Bildene fra dagen gjør at man husker alt mye bedre. Og fotografen får gjerne med seg ting som brudeparet ikke får med seg også. 
  • Man kan ta bilder i solnedgangen. Det er ofte et deilig pusterom for brudeparet. 
  • Brudeparet kan booke sin favorittfotograf uavhengig av hvor i landet han/hun holder til. Tidligere måtte man reise til fotografen. I dag reiser gjerne fotografen dit bryllupet finner sted. 

 

Dette er et av mange vakre øyeblikk av Jenny og Carlos som aldri hadde blitt foreviget dersom de ikke hadde hatt med fotograf hele dagen. 

bryllupsmiddag-bryllup-jeloy-radio

Slik ser dagen ut

Jeg har laget et lite eksempel på hvordan mine bryllup ofte ser ut i en tenkt kjøreplan nedenfor. Dersom du planlegger en dag som ser ganske annereldes ut er det bare supert. Dette er bare et eksempel for å forklare hva heldagsfotografering innebærer. 

 

1. Forberedelsene 

Dagen starter gjerne hos frisøren, på hotellrommet eller hjemme hos dere - alt ettersom. Her fotograferer jeg brudens og brudgommens forberedelser med detaljer, pynting, spenning og forventning i skjønn forening. 

2. Vielsen

Brudgommens nervøse tripping, brudens far som får følge sin datter opp midtgangen, brudgommens ansiktsuttrykk idet han får se sin vakre brud. Ekteskapsinngåelsen, kysset, musikerne. Jeg er tilstede for å fange alle de vakre øyeblikkene. 

3. De planlagte bryllupsbildene

Jeg dokumenterer dagen slik den naturlig utfolder seg uten særlig påvirkning fra min side. Med unntak av de planlagte bryllupsbildene av brudeparet hvor jeg tar litt regi hvis jeg ser at brudeparet trenger det. Vi har det gøy og skaper fantastiske bilder sammen. 

4. Bryllupsmiddagen 

Mye latter, små gledestårer, rørende taler, varme klemmer, overraskende innslag, gode venner, nær familie, nydelig mat og drikke - jeg elsker å forevige den magiske stemningen under bryllupsmiddagen. 

5. Bilder i solnedgangen 

Det fineste lyset å fotografere i er faktisk i den korte tiden rett før solnedgang, også kalt "den gyldne timen". Sett gjerne av 5-10 minutter til en liten pause hvor vi kan snike oss litt unna og skape nydelige bryllupsbilder i det vakre kveldslyset. 

6. Kakeskjæring

Etter middagen er det tid for dere og gjestene deres til å strekke litt på beina, kanskje få servert kaffe avec og mingle litt før bryllupskaken blir satt frem. Tradisjonelt sett kutter brudeparet kaken sammen og åpner opp for at alle kan forsyne seg fra kakebordet. 

7. Brudevalsen

Noen par har øvd på brudevalsen i månedsvis. Andre tar den på sparket. Det viktigste er at dere gjør det på deres måte, slik dere har lyst til. Er dere ikke glad i å danse? Da skipper dere bare brudevalsen. Dere bestemmer - det er deres dag! 

8. Fest og dansing

Når bryllupskaken er kuttet, gjestene har fått forsyne seg av kakebordet og brudevalsen er unnagjort er festen godt i gang. Stemningsbilder fra dansegulvet skaper en kjempefin avslutning på bildeserien fra dagen. 

dansing-bryllup-bryllupsfotograf-dansegulv

Hva koster heldagsfotografering? 

Vil du ha litt mer info om pris, hva som er inkludert i prisen og ikke minst
se flere bilder fra tidligere heldagsbryllup? Klikk her: