De fleste kan ikke huske sist de var hos fotografen. Var det i 1. klasse? Til konfirmasjonen? Ikke godt å si. Mange er derfor litt usikre før bryllupsbildene skal tas. Det er ikke så lett å vite hva man går til. Man har øvd seg på alt fra inngangsmarsj til brudevals, men fotograferingen er man kanskje ikke så godt forberedt til. Kanskje skulle man vært litt bedre forberedt? Øvd litt sammen på forhånd? Det er her kjærestefotograferingen kommer inn i bildet.

Kjærestebilder, forlovelsesbilder, parbilder - uansett hva man velger å kalle det er jeg overbevist om at de som booker en fotoshoot før bryllupet føler seg bedre forberedt til bryllupsfotograferingen fordi man lettere slapper av, fordi det ikke lenger føles ukomfortabelt og fordi man enklere kan følge og forstå de små instruksene fotografen kommer med. Tenk så deilig om dere kunne føle at dere var godt forberedt til bryllupsbildene skulle tas - at bryllupsfotograferingen ikke lenger er et usikkerhetsmoment, men noe dere faktisk kan se fram til og glede dere til. Det skal jo bare være gøy :)

Her er mine topp 5 tips til hvorfor du bør ta kjærestebilder før bryllupet.

1. Bli komfortabel foran kameraet.

Det er viktig å være komfortabel med fotografen deres - det synes på bildene at man er i stand til å slappe av, kose seg og være seg selv. De færreste av oss er vant til å stå foran kameraet. For de fleste vil det føles litt ukomfortabelt i starten. Jeg vet akkurat hvordan det er – og det er helt normalt! :) Men med bittelitt erfaring blir man mer vant til det - og det føles straks mer naturlig. En kjærestefotografering før bryllupet er en kjempefin måte å bli tryggere foran kameraet og foran fotografen deres. Det betyr at på bryllupsdagen kan man raskere hoppe over den første «bli komfortabel»-fasen og bruke mer tid på å ha det gøy og skape de fantastiske bildene dere alltid har drømt om.

Bryllupsfotografen deres tilbringer store deler av bryllupsdagen sammen med dere, fra forberedelsene om morgenen til festen om kvelden. En kjærestefotografering i forkant av bryllupet er en fin måte å bli bedre kjent med hverandre på. Når bryllupsdagen kommer er det mye hyggeligere at dere kan se på fotografen deres som en venn, og ikke en fremmed! :) 

2. Det er gøy!

Siden mange føler seg litt ukomfortable med å bli fotografert tenker de at det er lurt å droppe å ha en kjærestefotografering før bryllupet. Men det er helt motsatt! Under kjærestefotograferingen skjønner dere at det hele egentlig bare er morsomt og at denne fotoshooten gjør at dere kan slappe mer av før bryllupet i visshet om at dere vet hva dere går til og at dere er på bølgelengde med fotografen deres.

3. Gode bilder.

Fra kjærestefotograferingen får dere fantastiske bilder til save the date-kort til bryllupet, bryllupsinvitasjonene, kunngjøring i lokalavisen at dere har forlovet dere eller skal gifte dere, program til vielsen i kirken eller tinghuset, gjestebok i bryllupet, sanghefte og bordkort, som slideshow under bryllupsfesten, innrammede bilder som pynt i festlokalet, Facebook, bryllupsblogg etc. Det er så mange muligheter for hvordan bildene deres kan brukes i forbindelse med bryllupet. Jeg hjelper dere gjerne med flere tips og ideer. Dessuten må man ikke glemme at disse bildene egner seg veldig godt på veggen i deres nye hjem.

4. Kvalitetstid.

Hva med å ta med fotografen på en aktivitet som forteller noe om hvem dere er og hva dere liker å gjøre sammen? Eller hva med å gjøre noe helt nytt som dere aldri har gjort før? Uansett; dette er kvalitetstid dere har sammen og et koselig avbrekk i bryllupsplanleggingen som for mange kan være ganske hektisk. Mange kombinerer kjærestefotograferingen med en date etterpå, over en bedre middag når man allerede har satt av tid til å være sammen og eventuelt også skaffet barnevakt. 

5. Rimelig investering.

Mange fotografer tilbyr rabatt på kjærestefotografering til par som også har booket bryllupsfotografering fordi de ser at det er en viktig investering og fordi fotografen også synes det er hyggelig å kunne bli bedre kjent før bryllupet.

PS: Jeg tilbyr -50% rabatt på kjærestefotografering til alle mine brudepar.