Er Mac bedre enn PC?

MG_2465.jpg

For nesten ett år siden konverterte jeg fra PC til Mac. Jeg var superskeptisk. Jeg hadde da brukt PC i 16 år og kjente alle rutiner, snarveier og visste nøyaktig hva jeg skulle gjøre når noe gikk galt. Jeg har alltid vært god på tekniske ting så det var sjelden noe stort problem for meg å rette opp i feil som oppstod underveis. Jeg var egentlig ganske fornøyd med PC. Trodde jeg. Helt til jeg kjøpte meg en MacBook Pro og skjønte at det fantes et mye mer strømlinjeformet system som rett og slett fungerte perfekt til mitt bruk. Det forandret arbeidsdagene mine drastisk. Aldri før har jeg brukt så lite tid på problemløsning, gjenoppretting, feilsøking, sikkerhetskopiering, fjerning av virus og andre basilusker og ikke minst den konstante jakten på fungerende drivere. Jeg kunne rett og slett bruke tiden min på det jeg faktisk skulle gjøre. Det tok ikke lang tid før min kone også fikk seg en MacBook og PC-ene i huset var historie.

Men... Vi lever ikke i en perfekt verden. Det oppstår feil både her og der, og Mac er jo selvsagt ingen unntak. Det sier seg selv. For litt siden sluttet DVD-brenneren i Mac-en min å fungere. Jeg måtte levere den inn til service.

Hvordan skulle jeg kunne fortsette arbeidet mitt når maskinen min var på reperasjon? De sa det ville ta ca. en uke, men erfaringsmessig tar det mye lengre tid. Så; her kommer det geniale :) Siden både jeg og min kone er har brukt den innebygde Time Machine-funksjonaliteten til sikkerhetskopiering, var det på tide å teste ut hvor genialt dette faktisk var og hvor godt dette fungerte i praksis. Time Machine fungerer slik at det automatisk tar sikkerhetskopi av alle filene dine (siste endringer) hver time slik at du til enhver tid har en nøyaktig kopi av innholdet på maskinen din. Alt innholdet på Mac-en min lå med andre ord på den ene av backupdiskene mine, og min kones Mac var speilet mot en annen backupdisk.

Jeg la simpelthen alt innholdet fra min backupdisk over på min kones Mac ved hjelp av den innebygde programvaren, og kunne fortsette å jobbe akkurat som før mens min Mac ble levert på service. Null stress, alle programmene ferdig innstallert, alt innhold akkurat der det skulle være, alle actions i Photoshop intakt osv. Altså akkurat som om jeg skulle jobbet på min egen maskin. Og den fortsatte å ta backup, slik at når jeg fikk igjen maskinen min fra service etter fem(!) dager gjorde jeg samme operasjon motsatt vei og kunne fortsatte å jobbe på min egen maskin igjen, mens min kone fikk igjen sin maskin og vi gjenopprettet denne til slik den var før jeg lånte den.

Er Mac bedre enn PC? Definitivt! :) Vel, alt til sitt bruk. Men til mitt bruk er Mac overlegen. Og med tanke på eksemplet mitt med backup og gjenoppretting: det ville aldri fungert i en Windows-verden.

Konklusjon: Du kommer langt med en snill kone :)