Slik beskytter du kameraet mot regn og snø (på en billig måte)

fotografering-regn-regnvær-tips-kamera-speilrefleks.jpg

Jeg tenkte jeg ville dele et kjapt tips med dere - som jeg også tidligere også har delt på Facebook-siden min, nemlig hvordan du på en enkel og billig måte kan beskytte kameraet ditt mot regn, sludd og snø :)

Du trenger bare to ting:

En gjennomsiktig plastpose som rommer kameraet med objektivet ditt og en solblender, eller en kraftig strikk.

Ta av solblenderen. Legg kameraet oppi posen. Sett på solblenderen utenpå posen. Hvis du ikke har solblender fester du en strikk stramt rundt objekivet utenpå plastikken. Lag et hull til objekivet som vist på bildene. Pass på at hullet er stort nok til at plastposen ikke kommer i veien når du fotograferer. Det vil fort gi sjenerende uskarpe hjørner i bildene. Men vær også obs på at hullet ikke blir for stort slik at plasten revner utover festet ved solblenderen/strikken.

fototips-tips-beskytte-fotoutstyr-kamera-regn.jpg

Det var alt - da er du klar til å ta med deg kameraet ut i regnet. Den gjennomsiktige og fleksible plasten gjør at du kan operere alle funksjoner gjennom posen, du kan bruke søkeren til å se gjennom når du fotograferer og du kan bruke skjermen bakpå kameraet på vanlig måte. Det er verdt å merke seg at plasten gjør det vanskeligere å danne seg et inntrykk av om bildet er i fokus osv. Derfor anbefaler jeg å ta mange bilder. Det er også mulig å løfte opp plsten slik at den ikke dekker søkeren og skjermen når du har behov for det.

Jeg bruker denne metoden ofte selv, til tross for at både kameraet og objektivene jeg bruker er værtettet og ment å skulle kunne brukes i rufsete vær. Det er bedre å være på den sikre siden, og dette er en billig måte å forhindre fuktighet fra å trenge inn i kameraet.

Små tips:

  • Det kan være lurt å holde kameraet rettet nedover, slik at du unngår å få mye regn inn på selve linsen. Det er ikke farlig i seg selv, men irriterende å måtte fram med kluten og tørke det til stadighet. Solblenderen er - paradoksalt nok - til stor hjelp i regnvær for å forhindre dråper på linsen.
  • Ha flere poser liggende i fotosekken. Du vet aldri når du får bruk for en ny.
  • Vær obs på at det kan oppstå kondens når du tar med deg kameraet fra desemberkulden og inn i en varm stue.