Glimt fra en seiltur langs svenskekysten

seiltur-seilbat-norge-sverige-ramso-vederoerna-001.jpg

Hvordan det har seg at jeg ble invitert med på seiltur husker jeg egentlig ikke. Jeg mistenker det var fordi skipperen trengte en real utfordring med å måtte hanskes med fire landkrabber ombord, altså en hel besetning uten seilerfaring fra tidligere. 

Men det var en skikkelig trivelig tur. 

Vi seilte nedover kysten forbi Hvaler og Koster og la til kai ved Ramsö syd for koster. Ramsö er et gammelt fiskevær som i bunn og grunn består av en sjarmerende gjestehavn, fine turområder og en nedlagt sjøredningsstasjon. 

Her tilbragte vi natten ombord i båten. Jeg hadde på vekkerklokka tidlig dagen etter for å få med meg soloppgangen over de små øyene omgitt av rorbuer, flott havutsikt og mange små båter.

Et av turens mange høydepunkter: 

Å få servert nybrygget kaffe fra en profesjonell barista i båten etter å ha kommet tilbake fra en liten tur med kameraet, til lyden av rolige bølgeskvulp og måkeskrik i det fjerne - det er få ting som slår akkurat det.

Etter en god frokost seilte vi videre sydover, i retning Väderöarna, en øygruppe bestående av et hundretalls holmer og skjær. Mottoet på Väderöarna er tydeligvis "Andas in, andas ut - njut". Ganske passende.

Jeg var tidlig oppe dagen derpå også for å få med meg soloppgangen over Väderöarna. Ikke noe stort problem å stå opp tidlig, antakeligvis er kroppen min innstilt på "stå opp med utålmodig treåring"-modus. Han pleier nemlig å våkne aaaalt for tidlig om morgenen :) 

Etter en fin morgentur, frokost og kaffe i sola kastet vi loss og tok fatt på turen hjemover. 

Men... vi fikk tid til en aldri så liten selsafari.

Og seler er skikkelig stilige dyr! Her haglet ordspillene blant mannskapet, selsagt. Jeg er godt fornøyd og fikk et veldig bra selbilde. Og fikk tatt mange fine selfies. Det er klart det gjør noe med seltilliten! Jaja, nok selskryt. 

Takk for turen, gutter! Sjekk ut bildene mine under.