Hva er en bryllupsfotograf?

Brudgommens far holder tale i bryllupet og stemningen er fantastisk. 

Yrkestittelen "bryllupsfotograf" har i alle år vært litt misvisende. Eller litt upresis.

Tradisjonelt sett har en bryllupsfotograf vært en fotograf som fotograferte brudepar, ikke bryllup.

Før i tiden var det nemlig mest vanlig at brudeparet booket 30-60 minutter hos fotograf i studio og tok noen oppstilte bryllupsbilder foran enten en hvit bakgrunn, eller en bakgrunn med ulike motiver.

Jeg tror mine foreldre hadde en kunstig bakgrunn på sine bryllupsbilder, hvor motivet i bakgrunnen skulle forestille noen søyler og blomsterpotter. Stilig, ikke sant? Vel...

Men hva om man ønsket bilder av resten av dagen? Som f.eks. vielsen, talerne, underholdningen, gjestene, brudevalsen og alle de små og store øyeblikkene innimellom? Vel, alt dette ble som regel overlatt til brudeparets gjester. Med ganske varierende hell. 

Heldigvis har mye skjedd siden den tid.

På begynnelsen av 2000-tallet begynte det å skje ting her i landet som skulle forandre denne tradisjonen med å kun ta bilder av brudeparet. Det var på den tiden de første fotografene i landet begynte å tilby heldagsfotografering i bryllup.

Jeg husker jeg fotograferte mitt første heldagsbryllup i 2006. Før dette var heldagsfotografering og dokumentariske bryllupsbilder relativt ukjente begreper for folk flest. 

I dag er faktisk tittelen bryllupsfotograf mer passende enn noen sinne, fordi man i dag kan booke en bryllupsfotograf som faktisk fotograferer bryllup - og ikke bare brudeparet.

Det er i dag vanlig at bryllupsfotografen er med hele dagen og dokumenterer bryllupsdagen fra morgen til kveld. Det gjør at fotografen kan fange alle de vakre, naturlige og ekte øyeblikkene i løpet av dagen.

Så...

Ønsker du ekte, naturlige bilder fra bryllupet og ikke er så glad i stive og oppstilte bilder? Da bør du booke heldagsfotografering med en profesjonell bryllupsfotograf.

Resultatet er fantastiske øyeblikk fylt av latter, gledestårer, forventning, store følelser, god stemning, uposerte og naturlige bilder av brudeparet, bilder som oser av ekte kjærlighet og ikke minst familie og venner som er samlet for å feire dagen sammen.

bryllup-detaljer-sko-brudens-forberedelser
040-bryllup-jamtli-sverige-ostersund.jpg
049-bryllup-jamtli-sverige-ostersund.jpg
brudepar-veteranbil-nygift
bryllupsfotograf-sarpsborg-fredrikstad
DIY håndlaget skilt i bryllup som viser veien til bar, dansegulv osv. 
bryllup-bestemor-fest-bunad
skål-bryllup
tårer-bryllup
god-stemning-bryllup
105-bryllupsfest-sverige-brollop-jamtli-destinasjonsbryllup.jpg
bryllup-stemning-dansegulv-dansing