Lag din egen bildevegg på 1-2-3

1-bildevegg-kreativ-bilder-veggen.jpg

Ikke la bildene bli liggende bortgjemt på en datamaskin. Vis de frem!

Her forteller jeg deg hvordan du på en enkel, rask og rimelig måte kan lage din egen dekorativ bildevegg. Det er en smart og kreativ måte å få vist frem mange av dine favorittbilder. Det finnes ulike tjenester der ute hvor du kan bestille et ferdig resultat basert på dine opplastede bilder, men jeg synes det er mye gøyere å gjøre ting selv. Det gjør det også mye enklere å fornye og bytte ut bilder ved en senere anledning. Men la oss komme igang...

For å lage en flott bildevegg trenger du:

  • En fotoprinter, fortrinnsvis med matt fotopapir.
  • Store KapaFix-plater (fås kjøpt på f.eks Allkopi).
  • En god tapetkniv og linjal.
  • Heftemasse ("Tack-it") til å henge opp bildene.

Velg ut bilder, rediger og skriv ut. 

6-bilder-lightroom-fotograf-jan-ivar-vik.jpg

En stor del av jobben er rett og slett å velge ut bilder du ønsker å bruke. Det er lurt å ha et gjennomgående tema for motivene du velger. Jeg har valgt "familie og venner". Samle bildene på ett sted slik at det er enkelt å finne igjen. Selv bruker jeg Adobe Lightroom, og har laget en egen "collection" til dette prosjektet. Det er viktig at alle bildene har en gjennomgående lik stil. Bla gjennom bildene og sjekk at kontrast, lys og fargetoner er omtrent likt og juster dersom det er behov for det. Jeg valgte å croppe alle bildene til kvadratiske bilder til bildeveggen. Det gir en ryddig look og gjør det enkelt å plassere. Når du har kommet så langt er det bare å skrive ut bildene i en valgfri størrelse. Jeg har gått for 14x14 cm printet på matt fotopapir. Plasser så mange bilder som mulig på ett ark så sparer du både penger og miljø. Jeg fikk plass til seks bilder på ett A3-ark.

Montér bildene på plate.

4-kapafix-mount-bilder-bildevegg.jpg

So far so good! På tide å montere bildene på plate. Jeg bruker KapaFix-plater, lette skumplater som egner seg godt til å feste bilder på. Platene jeg har valgt er selvklebende på den ene siden og det er lett å feste bildene rett på platen. Her er en enkel demonstrasjonsvideo om hvordan det gjøres. Etter at bildene er festet bruker du en skarp tapetkniv til å kutte kantene med.

Heng opp bildene med "Tack-it".

3-bildevegg-picturewall-tack-it.jpg

Bildene veier nesten ingenting, så det enkleste er rett og slett å bruke heftemasse/Tack-it til å henge bildene på veggen. Enkelt og greit. Finn et passende mellomrom mellom hvert bilde og heng de opp på rekke og rad, eller i et mer tilfeldig mønster om du ønsker det. Det er en god idé å legge ut bildene på gulvet for å finne ut hvor stor plass du trenger på veggen og for å finne en god plassering av de ulike bildene.

6-kreativ-bilder-uten-ramme.jpg

Og vips så har du dekorert veggen med dine egne, flotte bilder. Smart, ikke sant?

bildevegg-picturewall-kapafix.jpg