Min aller viktigste iPhone-app

iPhone-bilde fra solnedgang på Kypros

iPhone-bilde fra solnedgang på Kypros

I snart ti år har jeg og Mai Kristine skrevet ned små hverdagsøyeblikk i form av små, korte dagboknotater vi ønsker å huske. Det har vært utrolig verdifullt. Kanskje viktigst av alt er det at vi har tatt vare på Ruben og Benjamins gullkorn som kommer når vi minst venter det.

I tillegg til bilder og filmsnutter fra hverdagen er disse dagboknotatene uerstattelige minner vi tar med oss - minner som ellers fort ville gått i glemmeboken. Til nå har det blitt flere hundre små hverdagsglimt og "gullkorn fra barnemunn" i notatene. Det er så gøy å bla seg flere år tilbake og lese hva vi har gjort og hva slags små finurlige kommentarer barna har kommet med. 

Men hvordan kan man enklest samle på disse hverdagsnotatene?

day one

Appen "Day One" (Mac/iPhone) er min soleklare anbefaling. Den har vist seg å bli en av mine aller viktiste apper på telefonen. Har du den på telefonen har du notatboken alltid med deg og kan skrive ned det du vil mens du fortsatt husker det. Det er også veldig smart at den også lagrer tid, sted, dagens vær og er superkjapp å søke i. Det er også lett å sette inn bilder. Til lengre notater bruker jeg Evernote, men min erfaring er at Day One er mer egnet til disse små hverdagsnotatene. 


Noen eksempler fra små hverdagsglimt vi har skrevet ned de siste årene…  

 

"I rekken av unnskyldninger rett før leggetid:
-Men pappa… dette vannet er så tørt!"

"Hvis jeg spiser masse, så blir jeg storebror!"

"...Men Jesus har ingen vinger. Bare englene. Og Buzz Lightyear!"

"Pappa, det heter ikke do. Det heter doalett"

Jeg: - Du er kul, Ruben.
Ruben: - Nei, jeg er okse! 
Jeg: - Jeg sa kul. Ikke KU.

Jeg: - Orker du en hel brødskive? 
Benjamin: - Nei, jeg orker bare to halve.

Kl 04 på natta. Benjamin sitter i senga og roper plutselig.
– Pappa, pappa!
– Hva er det?
– Jeg er trøtt!

(Benjamin kjeder seg litt)
Jeg: - Jeg foreslår at du gjør som Ronaldo ville gjort. 
Benjamin: - Fikse sveisen?
Jeg: - Nei, jeg mente stikke ut og trene litt på fotball. 

"Kjære Gud, gjør sånn at pappa ikke spiser opp Kvikk Lunsjen min i natt"

 

PS: Barnas gullkorn er supre å krydre fotobøker med. Perfekt som julegaver! 


Kanskje liker du disse artiklene også?