Verdens beste hamburger får du ikke i Norge

vikfoto_fotball_ecuador_stadion_guayaquil_MG_4162.jpg

Det er snøstorm ute, og jeg sitter og drømmer meg tilbake til Ecuador og den fantastiske turen jeg hadde for to år siden. Jobben min bestod i å reise rundt i landet og fotografere landet, menneskene og dekke arbeidet som Normisjon driver der. En drømmejobb rett og slett. Det var hektisk, mye reising og lange dager – men jeg ville absolutt ikke vært den turen foruten. Den siste dagen i Ecuador hadde jeg litt fri, og det var duket for et skikkelig lokaloppgjør mellom to rivaliserende fotballag, Emelec og Barcelona. Jeg var der utelukkende for å oppleve stemningen sammen med noen norske og ecuadorianske venner. Rett før vi skulle inn på stadion kjente vi sulten gnage. Vi hadde i realiteten to valg. 1) Finne et egnet spisested og risikere å komme for sent. Eller 2) kjøpe mat fra en luguber mobil hamburgersjappe på gata og rekke kampen med god margin. Vi valgte sistnevnte, vel vitende om at det kunne bli en "spennende" flytur hjem dagen etter. Det var et åpent kjøkken uten noen som helst garantier for hva vi egentlig fikk servert. Vi ga det en sjanse, og jeg må si at det er den desidert beste hamburgeren jeg har spist i hele mitt liv. Om det skyldes at jeg var usannsynlig sulten, eller at hamburgeren inneholdt kjøtt jeg aldri har spist i Norge vites ikke. Men godt smakte det. Og det var en knallbra oppladning til en fantastisk kamp på stadion i Guayaquil.

Halvannen time før kampstart var det fullsatte tribuner og en ellevill stemning fra supportere fra begge lag. Jeg har aldri opplevd lignende, verken før eller siden. Hvordan noen klarte å sove seg gjennom kampen er for meg et stort mysterium, for stemningen og lydnivået var upåklagelig. Her er noen snapshots. Jeg håper jeg får mulighet til å reise på en slik tur igjen. Gjerne før all snøen legger seg her hjemme :)

vikfoto_fotograf-jan-ivar-vik_fotballkamp_stadion_MG_4239.jpg
vikfoto_ecuador_reise_fotball_stadion_MG_4247.jpg
vikfoto_fotograf_jan-ivar-vik_ecuador_fotballkamp_reise_MG_4348.jpg
vikfoto_ecuador_guayaquil_reise_hamburgesa_MG_4079.jpg
vikfoto_guayaquil_ecuador_reise_MG_4082.jpg
vikfoto_guayaquil_hamburger_gatebilde_MG_4083.jpg

Og for nysgjerrig sjeler kan jeg opplyse om at jeg kom meg hjem uten mageproblemer :)