Gratulerer med forlovelsen! På jakt etter fotograf til bryllupet? Så hyggelig at dere vil vurdere å ha meg som deres bryllupsfotograf. Jeg har hatt gleden av å fotografere over hundre bryllup i Norge og utlandet.

Heldagsfotografering i bryllup

Jeg har spesialisert meg på heldagsfotografering i bryllup. Det er når jeg følger brudeparet fra morgen til kveld at jeg virkelig kan fange de naturlige, ekte og uforglemmelige øyeblikkene som utspiller seg i løpet av bryllupet. Det gir de beste og mest naturlige bryllupsbildene og gir rom for at dere som brudepar kan slappe av, være dere selv og bare nyte den fantastiske dagen sammen med gjestene deres. 

Når dere forlater bryllupsfesten og lukker døren bak dere om kvelden og tenker: "Wow! Alle hadde rett, denne dagen gikk så utrolig fort!" så kan dere være trygge på at dere kan gjenoppleve denne dagen igjen og igjen. Heldigvis! Dere fortjener vakre, tidløse bryllupsbilder som forteller historien akkurat slik dere husker den - og som samtidig inneholder de små historiene som dere ikke fikk med dere fordi det var så mye annet som skjedde den dagen. Et av mine brudepar skrev til meg en gang: "Nå når vi ser bildene i ettertid ser vi at du har vært der hele tiden og overalt – uten at vi har lagt merke til det engang." Det tar jeg som et stort kompliment. 

Jeg er så heldig som får lov til å bli kjent med så mange fantastiske mennesker, ta del i deres flotte bryllupsfeiringer og gi dem den kanskje aller fineste bryllupsgaven; evigvarende minner fra deres drømmedag. Mine brudepar beskriver bildestilen min som lys, naturlig, ekte og uhøytidelig.

Jeg tar kun på meg et begrenset antall bryllupsfotograferinger hvert år for å sikre at mine brudepar får den oppfølgingen og servicen de fortjener. Det er derfor lurt å booke fotograf så tidlig som mulig.

Utvalgte bryllupsbilder

Et lite utvalg fra min portefølje av bryllupsbilder fra de siste årene. 

Du kan se flere av mine bildeserier i bryllupsbloggen


Ofte stilte spørsmål om bryllupsfotografering

Vi har aldri vært hos fotograf før. Er det et problem?

Ikke noe problem! Selv om det kanskje kan se sånn ut så er ingen av mine brudepar profesjonelle supermodeller :) De færreste av de jeg fotograferer er vant til å stå foran kameraet. Generelt sett er det svært få av oss som er født til å trives i «rampelyset». Sånn er det bare. Men hvis man føler seg trygg og komfortabel med fotografen sin vil man automatisk se bedre ut på bilder. Og dette er en stor del av jobben min – å få dere til å trives foran kameraet og fremheve deres beste sider. Noen brudepar trenger mange og tydelige instrukser, mens andre par knapt trenger instrukser i det hele tatt. Uansett hvem dere, jeg tilpasser meg og har lang erfaring med å fotografere mennesker som ikke er vant til å bli fotografert. Ikke noe problem! :) Jeg anbefaler forøvrig alle mine brudepar å booke en kjærestefotografering før bryllupet for å få en følelse av hvordan det er å bli fotografert. Det tror jeg er en god investering før bryllupet.

Hva innebærer heldagsfotografering?

Jeg har en fotojournalistisk tilnærming til bryllupsfotograferingen. Det betyr at jeg følger brudeparet gjennom hele dagen og er flue på veggen, en observatør av de øyeblikkene og hendelsene som utspiller seg uten påvirkning fra min side. Jeg vil forevige de naturlige øyeblikkene fremfor å skape kunstige hendelser. Mine erfaringer og tilbakemeldingene fra de brudepar jeg har fotografert er at dette gir de beste og mest naturlige bildene. Tar du en kikk på noen av bryllupsbildene jeg har lagt ut på bloggen her får du et bedre innblikk i hva heldagsfotografering innebærer i praksis.

Skal vi inkludere mat til deg? Har du noen allergier?

Gjerne det! Det er kjempehyggelig at dere vil servere mat til meg også samtidig med gjestene deres. Det setter jeg alltid veldig stor pris på. Jeg har en god del fotoutstyr med meg og foretrekker å sitte i naborommet. På den måten er jeg ikke så mye «i veien», samtidig som jeg enkelt kan bevege meg til og fra - og rundt i lokalet. Det gir rom for å fange de beste øyeblikkene. Jeg har ingen allergier :)

Fotograferer du bryllup i utlandet?

Jeg fotograferer brylluper over hele landet, og gjerne i utlandet også hvis det er bedre temperaturer der enn her hjemme ;) Ved fotografering utenfor Sarpsborg kommer kjøregodtgjørelse i tillegg. Ved lengre reiser kommer reisehonorar, flybilletter og kost og losji i tillegg. Alle kostnader avklares på forhånd. Ta kontakt med meg så får du vite nøyaktig hvor mye ekstra du må ut med for å ha meg som fotograf i bryllupet deres et sted langt unna :)

Hvordan betaler vi?

Dere får faktura på mail. Et reservasjonsgebyr på 5.000,- betales ved booking. Resten faktureres enten rett før eller rett etter bryllupet, avhengig av hva dere måtte ønske.

Hva skjer hvis du blir syk?

Jeg har vært booket til over hundre bryllup og har aldri vært i nærheten av å måtte avlyse. Mine kunder betyr alt for meg og bedriften min. Men skulle det imidlertid oppstå uforutsette ting som gjør at jeg ikke kan stille som fotograf vil jeg gjøre alt som står i min makt for å skaffe en verdig erstatter. Skulle det mot formodning oppstå ting utenfor min kontroll som gjør at jeg ikke har mulighet til å stille som fotograf eller få tak i en erstatter vil dere få refundert alt dere har innbetalt. Jeg er så heldig at jeg er en del av et stort nettverk av kjempeflinke bryllupsfotografer over hele landet. Det er den beste garantien jeg kan gi.

Vi ønsker bare fotograf til selve bryllupsbildene mellom vielsen og middagen. Er det mulig?

Jeg tilbyr i utgangspunktet bare heldagsfotograferinger i forbindelse med bryllup. Men ta gjerne kontakt med meg og fortell om planene deres. Hvis ikke jeg kan hjelpe dere er jeg en del av et stort nettverk av flinke bryllupsfotografer i Norge slik at jeg kan hjelpe dere med å finne en annen fotograf.

Hvor mange bilder får vi?

Målet mitt er at dere skal sitte igjen med et rikt utvalg bilder fra hele dagen. Jeg velger ut de bildene jeg mener er de beste fra bryllupet deres, og det er disse bildene dere får ferdig behandlet og klare til bruk. Vanligvis blir det rundt 500 ferdigredigerte bilder fra hele dagen. Bildene får dere både i farger og svart/hvitt i høyoppløselige JPG-filer uten logo eller vannmerke.

Har du med deg backupkamera?

Ja. Jeg har minst to kameraer og mange objektiver med meg på jobb. Jeg har rikelig med batterier og minnekort. Uten å forklare alt for teknisk så vil kameraene jeg bruker lagre bildene til to minnekort samtidig. Det gjør at jeg har en umiddelbar sikkerhetskopi av deres bilder rett etter at de er tatt. Jeg har strenge rutiner for sikkerhetskopiering både før og etter overlevering av deres bryllupsbilder.

Hvor er det lurt å ta bryllupsbildene?

Det kan være lurt å finne ett sted som egner seg bra i fint vær og solskinn. Det er flott med kontraster, farger og mulighet for å fotografere litt i skyggen. Skulle det bli regn må vi ha en plan B. Det kan være innendørs, i lyse lokaler med god plass og mye naturlig lys som slipper inn. Eller et sted utendørs under tak eller under store trær. Dette er ting vi kan finne ut sammen under planleggingssamtalen før bryllupet. For å spare tid er det lurt å bestemme seg for ett sted å fotografere slik at vi kan bruke mest mulig tid på bildene, og minst mulig tid i bilen på vei fra det ene stedet til det andre.

Kan vi bruke bryllupsbildene fritt?

Ja, dere står fritt til å bruke bildene fritt til privat bruk. Det skulle bare mangle - det er deres bilder! :) Det er så hyggelig med glade brudepar som ønsker å dele bildene med familie og venner. Jeg sitter fremdeles med opphavsretten til bildene og jeg forbeholder meg retten til å bruke bildene i egen markedsføring.

Hva gjør vi hvis det regner på bryllupsdagen?

Her i landet er det alltid en viss fare for nedbør. Ha en plan for hva dere tenker å gjøre hvis det regner eller snør. Paraplyer kan være stilige å ha med på bildene, men da bør de være kjøpt inn for anledningen. Knallgule Nille-paraplyer egner seg dårlig ;) Prøv generelt å unngå logoer og tekst på paraplyene, og prøv å matche farger. Vi tar også bilder uten paraplyer i ly av tak, store trær osv. Det løser seg alltid!

Hvor god tid i forveien er det lurt å bestille fotograf?

Så tidlig som mulig. De fleste booker meg minst 12 måneder i forveien. Det er lurt å være ute i god tid for å sikre dere at jeg er ledig på den store dagen deres. Det er dessverre begrenset antall lørdager i året :) Det beste er å sende meg en mail eller ringe meg straks dere har bestemt dato.

Er det mulig å avtale et møte før bryllupsdagen vår?

Gjerne! Det er kjempefint å kunne treffes før bryllupet. Både for å bli litt kjent, men også for å legge planer for dagen og sørge for at alle detaljer er i boks. Det er naturligvis ingenting i veien for å ha et slikt møte før dere evt. bestemmer dere for om dere ønsker meg som fotograf. Det er viktig for meg at dere er trygg på at jeg er fotografen dere ønsker å ha i bryllupet deres. Ta kontakt så ordner vi et uforpliktende møte. Stadig flere av mine kunder kombinerer også planleggingstimen med en kjærestefotografering. Det anbefales. Booker dere meg som bryllupsfotograf kan jeg love dere en god rabatt på en slik fotoshoot – gjerne i god tid før bryllupet slik at dere kan bruke disse bildene til «save the date»-kort, bryllupsinvitasjoner og lignende.

Hvordan går vi frem for å booke deg?

For å booke meg som bryllupsfotograf sender dere meg en mail eller ringer meg for å sjekke om jeg er ledig på datoen dere har satt. Ved booking og avtaleinngåelse fakturerer jeg et reservasjonsgebyr på 5.000,-. Dette er innbakt i totalprisen, og når dette er innbetalt er dere garantert at dagen er booket kun for dere. Reservasjonsgebyret er ikke refunderbart.

Er det andre ting dere lurer på? Ikke nøl med å ta kontakt med meg.


Bryllupsbilder fra bloggen


Pris for bryllupsfotografering

Hva koster heldags bryllupsfotografering og hva er inkludert i prisen? Det finner du svar på her. Men ikke vær redd for å spørre hvis det er noe dere lurer på. 

bryllupsfotograf-moss-jeløy-radio-0001.jpg
  • Fotografering fra morgen til kveld (10 timer). Tidsrammen kan utvides mot et lite pristillegg. 
  • Inkluderer de offisielle bryllupsbildene av brudeparet.
  • Ca. 500 bilder fra hele dagen ferdig redigert og klare til bruk i beste kvalitet. Dere får bildene i både farger og svart/hvitt. 
  • Dere kan bruke bildene helt fritt til privat bruk, også i sosiale medier.
  • Dere får et personlig, passordbeskyttet webgalleri gjør det lett å dele bildene med familie og venner.
  • Dere står fritt til å ordne med fremkalling og forstørring på egenhånd dersom dere ønsker det. 
  • Planleggingssamtale i forkant av bryllupet (i Sarpsborg eller via Skype/telefon). 
  • Reise og eventuelt overnatting kommer i tillegg. Jeg forbeholder meg retten til å bruke bildene jeg tar i egen markedsføring.
  • Pris: 29.000,- inkl. MVA.
Jeg gir alle mine brudepar -50% rabatt på kjærestefotografering før bryllupet.

Si JA!

Supert! Nå har dere kanskje blitt litt bedre kjent med meg, dere har sikkert sett mange av mine utvalgte bryllupsbilder og kikket på bryllupsbloggen, forhåpentligvis fått svar på noen spørsmål rundt dette med bryllupsfotograferingen og dere tenker at jeg er den perfekte fotografen for dere? Så gøy! Vennene deres vil bli grønne av misunnelse når de får se de flotte bryllupsbildene deres. Jeg gleder meg til å høre fra dere :) 

Jeg vil veldig gjerne høre om dere, litt detaljer om bryllupet deres, hva dere drømmer om, hvor dere gifter dere og hvorfor dere tror jeg er den perfekte bryllupsfotografen for dere :)