Barne- og familiebilder er utrolig verdifulle. Tenk så gøy det blir å se tilbake på disse bildene i årene som kommer. Hva dere gjorde, hvordan dere så ut og hvor mye barna deres har forandret seg.

Jeg er ikke den fotografen som ber barna dine stå musestille inntil en hvit vegg i et studio foran store blitslamper. 

Jeg vil mye heller løpe sammen med dem ute i parken mens vi leker sisten, plukker blader eller mater endene. Om vinteren kan vi gjerne ha snøballkrig og ake. Og så tar jeg bilder underveis. 

Familiefotografering er en morsom aktivitet. Dette er kvalitetstid for hele familien fylt med lek, moro og det er et herlig avbrekk fra hverdagens travle rutiner. Jeg har barn selv og har mye erfaring med å fotografere barn og voksne i alle aldre. Jeg setter av god tid slik at fotograferingen blir stressfri og koselig. 

Jeg tar gjerne bilder i omgivelser som har en betydning for dere, et sted dere har en tilknytning til - for eksempel hjemme hos dere, i hagen, i parken i nærheten av der dere bor, på hytta eller andre steder dere tilbringer mye tid sammen. Dersom dere kommer tilreisende til Sarpsborg har vi utrolig mange flotte omgivelser som er perfekt for familiebilder. 


Portefølje

Bildene kan dere bruke i mange sammenhenger: familiebilder til julekort, lage flotte album og fotobøker, store bilder til å henge i stua, bilder til Facebook, ukeplan, dørskilt osv. Mulighetene er mange. Familiebilder er dessuten en fantastisk gave til tanter og onkler, besteforeldre og øvrig familie. Bildene fra meg får du digitalt og kan brukes akkurat slik du ønsker til privat bruk. Jeg hjelper dere gjerne med ideer både før og etter fotograferingen for at dere skal kunne utnytte bildene på best mulig måte.


Pris for familiefotografering

Pris: 1.500,- kr. Prisen inkluderer 1 time fotografering utendørs i naturlige omgivelser. 
Denne prisen gjelder kun fotografering. Bilder kommer i tillegg. Se egen prisliste her: 


Hvilken årstid er best for å ta familiebilder utendørs?

Alle! Alle årstider har sin sjarm og sine unike fordeler.

 

Sommeren er for mange favorittårstiden. Det er ikke vanskelig å skjønne. Her kan vi ta familiebilder i shorts og t-skjorte, fotografere når dere bader på stranden og spiser is, eller jeg kan fange øyeblikkene når dere spiller fotball i hagen, kaster frisbee i parken eller helt andre aktiviteter. Våren og sommeren er ofte å anbefale for familier med små barn, så slipper de minste barna å forsvinne helt bak store luer og parkdresser :)

Høsten byr på fantastiske farger og et helt spesielt lys som  er unikt for høsten. Solen står lavt på himmelen, kaster lange skygger og skaper fine muligheter for flotte familiebilder ute i frisk høstluft. Kombiner det gjerne med noen koselige aktiviteter utendørs så er høsten helt topp til familiebilder! Bilder med regntøy og paraplyer er også perfekt for koselige familiebilder som skiller seg ut. Og ingenting er som å få servert en varm kakao inne på en café etter å ha vært ute om høsten.

Vinteren byr på mange muligheter og morsomme aktiviteter som egner seg godt til levende familiebilder. Aking, snøballkasting, tenne opp bål, drikke kakao og lage snømann. Det blir kjempekoselige bilder! Vinterlyset er magisk og snøen reflekterer lyset og skaper flatterende lys for fine familieportretter. Det er også fullt mulig å ta bilder hjemme hos dere eller på hytta dersom det er kaldt ute eller snøen uteblir.

Våren er en deilig årstid for å ta familiebilder ute. Her kan vi fotografere hele familien omgitt av masse hvitveis, leke ute hele dagen, plukke løvetann, dra på sykkeltur og hoppe i sølepytter. Dagene er lengre og lysere enn om vinteren og det kan vi dra nytte av. Fotografering om våren kan virkelig anbefales! 

 

Ofte stilte spørsmål om familiebilder

Hva slags klær skal vi ha på oss på familiebildene?

Jeg anbefaler at dere har på dere klær dere trives i. Men det er lurt å tenke matchende stil og farger. Unngå sterke mønstre, store logoer og tekst på klærne - det kan fort stjele litt mye oppmerksomhet. Matchende pastellfarger fungerer som regel alltid godt på bilder. Eks: jeans + lyse, ensfargede overdeler fungerer bra. Ta gjerne med et ekstra skift til barna - sånn i tilfelle :)

Hva gjør vi hvis det er meldt dårlig vær?

Det er helt uproblematisk å utsette fotograferingen til en dag med bedre værutsikter. Ønsker dere å gjennomføre fotograferingen uansett vær går det helt fint. Bilder med regntøy og paraplyer kan bli vel så fine som bilder i shorts og t-skjorte.

Er det noe vi trenger å ta med til fotograferingen?

Jeg bruker ikke mye rekvisitter til bildene mine, men er det noe dere tenker kunne vært gøy for dere å ha med på bildene så spør meg gjerne i forkant. Litt frukt og litt drikke er lurt å ha tilgjengelig i tilfelle noen trenger litt påfyll av energi underveis. Et pledd til å sitte på kan også være fint å ha med.

Kan vi ha med besteforeldre?

Gjerne! Det er kjempekoselig. Ta kontakt med meg så får dere tilsendt pris for en slik utvidet familiefotografering.

Når på dagen er det best å ta bildene?

Vi tar det når det passer best for dere. Men det er som oftest finest lys på ettermiddag/kveldstid når solen står lavere på himmelen.

Hvor lang tid tar fotograferingen?

Barne- og familiefotografering tar ca. 1 time. Sett gjerne av god tid slik at dere slipper å stresse hvis det er noe annet dere skal rekke senere på dagen.

Er det andre ting dere lurer på? Ikke nøl med å ta kontakt med meg.

 

Utdrag fra bloggen