Å fotografere en dødssyk brud

I midten av september fotograferte jeg bryllupet til Desirée og Per Erling. Det var en fantastisk dag, men veldig spesielt. Desirée er kreftsyk og legene har sagt at hun ikke har lenge igjen å leve. Det er tøft. Men midt i alt er det fantastisk å se hvordan de begge likevel klarer å holde humøret oppe med humor, tøysing og smittende latter. Fantastiske mennesker som det har vært en glede å få lov å bli kjent med. Jeg leste først om dem i lokalavisen hvor det stod at de planla bryllup selv om Desirée var syk. Jeg tok kontakt med dem og tilbudte meg å stille opp gratis som fotograf og det ville de veldig gjerne. Det er jeg glad for. En rekke snille kolleger har også stilt opp. Flinke Eline Jacobine var med meg som 'second shooter' i bryllupet og har også hjulpet meg med redigering og utvelgelse av bilder i ettertid for å få bildene fort ferdige. Det har vært til uvurderlig hjelp midt i innspurten av en hektisk bryllupssesong og utrolig snilt av henne å stille opp helt frivillig. Og snille Kine Bakke har hjulpet meg med design og produksjon av et fantastisk flott album som hun betalte av egen lomme. Jeg hadde aldri klart det uten god hjelp fra dem begge.

På onsdag besøkte Eline, Kine og jeg de nygifte på sykehuset for å overrekke dem albumet. Det var fint og veldig hyggelig å se at de satte så stor pris på det vi har gjort. 

I tillegg hadde jeg med gavekort fra Maxiprint i Lillehammer som øsnket å gi dem prints til en verdi av 1000 kr. Harald Hjellum i Bergen ønsket å gi dem gavekort på et stort lerrett av et valgfritt bilde. Fantastisk å ha et nettverk av snille kolleger og gøy å se hva vi kan få til sammen for noen som virkelig fortjener det.

desiree-per-erling-brud-kreftsyk-brudepar-bryllup.jpg

Desirée og Per Erling sammen med noen av hennes venninner på sykehuset.

kreftsyk-brud-brudepar-bryllup-album.jpg

Noen glimt fra albumet som Kine har designet.