Hjelp! Bryllupsbilder i regnet!?

bryllup-brudepar-rd-paraply-stvler.jpg

Hva gjør vi hvis det begynner å regne på bryllupsdagen?

Planlegger du bryllup? Da drømmer du kanskje om strålende vær med sol, blå himmel og en deilig varm bris. Men hva gjør du på bryllupsdagen hvis det regner, er grått og det blåser kraftig? Kan man ta bryllupsbilder når det regner ute? Absolutt! Det er ikke noe problem. Her er noen gode tips basert på mange års erfaring som bryllupsfotograf i Norge - et land med varierende klima og mildt sagt skiftende vær.

Et asiatisk brudepar jeg fotograferte for en tid tilbake fortalte meg at ifølge kinesisk overtro betyr regn på bryllupsdagen at brudeparet vil bli velsignet med stor rikdom.

Det er viktig for meg å understreke at du ikke trenger å bekymre deg for om det skulle bli regn. Været er nesten det eneste på bryllupsdagen du ikke kan ha kontroll over. Men med bittelitt planlegging i forkant kan dere heller senke skuldrene og være sikker på at det blir bra, uansett vær. Dere kommer til å få en helt fantastisk dag - og bryllupsbildene i regnet blir garantert enda bedre enn dere hadde forestilt dere på forhånd.

Les også: Pris og praktisk info om bryllupsfotografering.

Valg av location for bryllupsfotograferingen

Tenk gjennom hvor dere ønsker å ta de offisielle bryllupsbildene. Det er som regel ikke noe problem å ta bilder ute selv om det regner, men her er noen ting som kan være lurt å tenke på før bryllupet.

 • En liten skog eller store trær i parken kan gi ly både for sterk sol og pøsende regnvær.
 • Kreative steder som gir ly for regnet: For eksempel under en bro, i en gammel låve, i partytelt og i trange gater og smug.
 • Innendørsfotografering bør foregå et sted med god plass og naturlig lys fra store dører eller vinduer. Kanskje festlokalet kan brukes?
 • Spør meg om råd - jeg hjelper dere gjerne med tips, ideer og innspill.

Bryllupsbilder i regnet - noen praktiske tips

 • Kaldt vær? Ha noen varme jakker dere kan hive på dere i pausene under fotograferingen. Varme sko og store votter kan også anbefales.
 • Dersom brudekjolen dekker skoene er det en fordel å velge praktiske, gode sko eller støvler under fotograferingen. Du kan bytte når det skal tas detaljbilder.
 • Matchende støvler og paraplyer er både kult og praktisk. Bruk været til deres fordel - det blir gode bilder!
 • Kjøp paraplyer til både dere og forloverne. Unngå paraplyer med tekst og logoer. Sørg for at fargene passer med brudebukett osv.
 • Gjennomsiktige paraplyer kan være fint dersom dere ikke ønsker at de skal trekke for mye oppmerksomhet. (På SparKjøp får man kjøpt gjennomsiktige paraplyer til 49,-)
 • Et teppe er kjekt å ha. Da kan man for eksempel legge ut og dandere kjolen selv om underlaget er vått og skittent. 
 • Ikke tenk for mye på om brudekjolen blir skitten nederst. Det vil sannsynligvis ingen legge merke til - og kjolen kan renses etterpå.
 • Kos dere, slapp av og nyt dagen! Det vil også gi de aller beste bildene.
 • Har dere med fotograf hele dagen er sjansen større for å kunne ta bilder når det er oppholdsvær, for eksempel i en pause under middagen.
paraply-stvler-bryllup-regn-brudepar.jpg

Knall røde støvler og matchende paraply. Kult og veldig praktisk.

bryllup-brudepar-regn-skog.jpg

Trærne i skogen gir ly for regnet.

bryllup-bryllupsbilde-regn-paraply.jpg
brudepar-bryllup-regn-paraply-stvler.jpg

Brudens far hadde noen dager i forveien satt opp en stor presenning som et utendørs "tak". Med pøsregn hele dagen gjorde det fotograferingen litt enklere å gjennomføre :)

bryllup-regn-paraply-brudepar-bryllupsbilde.jpg

Gjennomsiktige paraplyer er nøytrale og tiltrekker seg ikke så mye oppmerksomhet.

bryllup-brudepar-bryllupsbilde-regn-paraplyer.jpg

Jeg vil dokumentere bryllupsdagen slik den faktisk er - uansett vær. 

bryllup-brudepar-bryllupsbilde-regn-paraply.jpg

Veldig fint å ha en paraply som matcher brudebuketten og brudgommens brystblomst.

bryllup-regn.jpg

 Regnet kommer ikke til å sette noen demper for stemningen i bryllupet. Snarere tvert imot :)

brudepar-bryllupsbilde-cafe-bryllup.jpg

Hvorfor ikke ta bilder på den lokale cafeen hvis det regner ute? Nyt en kopp varm kakao. Mellom regnbygene kan vi ta bilder ute uten paraply :)

bryllup-regn-tak-sjmannsskolen.jpg

Et stort tak gjør at man får større spillerom under fotograferingen.

bryllup-brudepar-regn.jpg

Har du med fotograf hele dagen er sjansen større for at dere kan ta bilder når det er oppholdsvær, for eksempel i det fine kveldslyset i en pause under middagen.